АЛФА ИНТЕРВЈУ: Македонка како продуцент во серијата „Star Trek (Discovery)“ во Холивуд

Ексклузивно за Алфа телевизија oд канцеларијата со поглед кон препознатливиот знак „Холивуд“ Кочоска-Дековиќ ги открива деталите околку тоа како е да се работи рамо до рамо со холивудските имиња.

Скопјанката Александра Кочоска-Дековиќ веќе 9 години живее и работи во Америка. Поточно таа е дел од продуценскиот тим на популарната серија „Стар Трек Дискавери“ („Star Trek (Discovery)“ .

За неa ова не е нов терен бидејќи работела и на предходната прва сезона на истиот филм, а предходно и на филмот „White House Down“, кога оставрила директен контакт со Роланд Емарич (Roland Emmerich ) , го запознала и Петар Волтер (Petar Waller) на поширокоата јавност познат како RoboCop и многу други.

Таа несебично ги сподели со нас деталите за тоа како е да се работи во најголемата филмска машинерија од каде што произлегуваат и најпопуларните филмови и серии.

За тоа како оваа успешна Македонка влегла во тој свет и низ каков пат минала гледајте го целосното интервју на Алфа телевизија во недела (24.02.2019) во емисијата „Алфаскоп“ со почеток во 10:30 часот.