АД „Европа“ Скопје- добриот менаџмент и државната поддршка ја зајакнуваат пазарната конкурентност

Инвестиции наместо штедење…Ова е рецептот на дел од македонските комопании кои во услови на криза и неизвесност покажуваат агилност и го прошируваат производството. Скопска „Европа“, една од најстарите компании во кондиторската индустрија на балканот објавби зголемено производство но и нови инвестиции во технологија во чија реализација помогнале и договорите за финансиска поддршка и субвенции од државата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста