Административците на Судскиот Совет во штрајк

На протест се и административците на Судскиот Совет кои бараат да им се исплатат месечните надоместоци во висина од 30% од платата. Станува збор за 30-тина државни службеници кои се во служба на Советот и досега воопшто не добиле никакво покачување за разлика од судските службеници кои како што рекоа во два наврати платите им се покачени за 35%. Велат дека ќе продолжат секој ден со протестот додека не им бидат исполнети барањата.

КАТЕГОРИИ
Споделете ja веста