Австрија: Најмалку 10 лица го загубија животот во лавини, се трага по исчезнатите

Најмалку 10 лица досега го загубија животот во лавини во Австрија, има и исчезнати по кои трагаат спсувачите. Над илјада лица и натаму се отсечени во австриските Алпи. Тамошните медиуми синоќа јавија дека се пронајдени телата на девојката и момче по кои се трагаше од неделата.

Според Австриските медиум , поради гоемите лавини и потрагата по исчезнатите е многу опасна.

Прогнозите се дека допрва се очекува нова количина на снег каква се гледа еднаш во 10 години.