});

За среќен и исполнет живот без стрес: Експертите откриваат од кои навики треба да се ослободите

Од разни причини толерираме некои лоши навики кои ни наштетуваат. Ги трошиме енергијата и времето на лоши луѓе, односи, одлуки…

Read more

Симптоми на сончаница: Дознајте што треба да направите за да не си ја влошите состојбата

Сончаница е сериозна здравствена состојба која настанува поради изложување на главата на високи температури, односно на сончева топлина. Први симптоми

Read more

Ципрас: Се формира Национална служба за управување со вонредни состојби

Грчкиот Генерален секретаријат за цивилна заштита се укинува и ќе биде заменет со Националната служба за управување со вонредни состојби

Read more

Наскоро почнува вградувањето микрочипови кај домашните миленичиња

Наскоро ќе почне вградувањето на микрочипови кај домашните миленичиња (кучиња и мачки), информира директорот на Агенцијата захрана и ветеринарство (АХВ)

Read more

ДИК : Увидот во Избирачкиот список до 23 август, промените најдоцна до 7 септември

Во Избирачкиот  список што денеска е ставен на јавен увид за  претстојниот есенски рефрендум за името се запишани  вкупно 1.805.700

Read more

Нема присуство на вирус на западнонилска треска кај двата сомнителни случаи

Резултатите од испитувањата во лабораторијата на Институтот за јавно здравје покажаа дека двете лица (дете и жена) немаат вирус на

Read more

Без вода утре делови од Аеродром, Ново Лисиче, Кисела Вода, Припор, Сопиште, Ракотинци и Добри Дол

Без вода за пиење утре од 20 часот до завршување на работата ќе останат делови од Аеродром и Ново Лисиче

Read more