});

„Предели” – изложба на Љупчо Бојаров во Музејот на Град Скопје

Во Музејот на Град Скопје од 10 август е поставена самостојна изложба „Предели“ на ликовниот уметник Љупчо Бојаров. Посетителите ќе

Read more

Во Крушево завршува манифестацијата „10 дена Крушевска Република“

Со спуштањето на бајракот и почесна стрелба за хеороите на Илинден и Крушевската Република, вечер на Гумење во Крушево ќе

Read more