Серии

 

Комшиски приказни

Неколкумина млади сценаристи, како што се Елена Стојановска, Весна , Владо Младеновски, Димитар Банов и Марина Јовановска, потпомогнати од поискусните Стево Симски и Зоран Бојаровски, облекоа во современо руво 40 стари македонски приказни да ја откријат безвремената димензија на народното творештво.

повеќе

Куќа од срце

Реалното шоу кое има за цел да им изгради дом на сиромашните семејства кои се соочуваат со несреќи во животот ...

повеќе

Судбина

Серијата што освои милиони гледачи во регионот. Серијата од која ќе затреперат и вашите срца и ќе ги насолзат вашите очи. Една тажна судбина...

повеќе

Бела лаѓа

За серијата „Бела лаѓа“ се вели дека е индиректен следбеник на популарниот филмски серија од осумдесеттите години на минатиот век – „Тесна кожа“.

повеќе

Рането срце

Нериман е млада девојка која била воспитувана и пораснала во средина со конзервативни вредности. Таа живее повлечен живот, но таа посакува нешто друго. Таа сонува за еден поинаков живот, иако наскоро треба да се венча со својата љубов од детството – Шинаси.

повеќе

Аманет

Потресна приказна за едно семејство. За една голема семејна драма. Ова е животот. Се впуштаме во него и учиме да пливаме додека живееме. Додека е семејството на брегот знаеме дека сме сигурни и не се плашиме од молњите на животот.

повеќе

Лисици

„Лисици“ е српска ТВ серија за четирите другарки Мими, Бранка, Сташа и Наѓа, кои се трудат да го пронајдат својот принц на бел коњ. На крајот од својата трета деценија од животот тие донесуваат одлука дека годината што им претстои е последната во која треба да ја пронајдат љубовта на својот живот и да се омажат.

повеќе

Семејно богатство

Главните јунаци во оваа серија се членовите на белградското семејство Гавриловиќ. Дедото, таткото, сопругата и нивните три деца. Дедото Трајко Гавриловиќ кога бил млад закопал еден ќуп сп злато во нивниот двор. Неговиот син Гаврило сакајки да реши еден семеен проблем ќе земе пари од претпријатието каде што работи. Се надевал дека парите ќе успее да ги врати пред да забележат...

повеќе

Прости ми!

Синовите и ќерките на Осман Козан сакаат сопствен живот, а не живот во сенката на нивниот моќен татко. Еден ден Осман ќе сфати, на еден многу тажен начин дека неговите деца се во право...

повеќе

Соседи во акција

„Соседи во акција“ („Етажна собственост”) е комична ТВ серија од како започна да се емитува во Република Бугарија, во 2011 година, се’ уште е на врвот на гледаноста и не се „симнува“ од екраните. Досега се снимени 4 сезони, а популарноста на оваа урнебесна комедија најавува и нови продолженија.

повеќе

12345