Документарна

 

Слики од животот

Оваа серија всушност е замислена како еден вид лична карта за местата и луѓето покрај кои минуваме, но не застануваме да ги видиме и слушнеме. Секоја епизода е составена од неколку приказни врзани за луѓето и за просторот во кој живеат, но и за големите верски празници кои ги празнуваат.

повеќе

На пат со Цепенков

Од документарната продукција на Алфа ТВ и авторите Левеска и Чунихин...

повеќе

Крим: Враќање кон татковината

Филмот, според неговиот автор, нуди докази дека целата таа операција е правена со асистенција на американските тајни служби и дека како последица на тоа завладеа хаос на целата територија на Украина, при што единствени и најголеми жртви се руското население таму.

повеќе

Шесто сетило

Авторот на оваа документарна серија ќе посети и ќе сними десеттици хербалисти, шамани и врачеви, биотерапевти, луѓе медиуми што комуницираат со другата страна на познатото, духовни исцелители и бајачи низ цела источна Европа, вклучувајки го и Балканскиот полуостров.

повеќе

Досие

За да ја открие позадината на криминалот, оваа, документарна серија ги реконструира злосторствата кои ни се случувале или се случуваат пред очите на граѓаните, а сепак се покриени со мистерија.

повеќе

Археолошка авантура - Еригонски пат

„Археолошка авантура – Еригонски пат“ е документарна серија во 5 епизоди за патот на Александар низ Македонија кој телевизија Алфа го сними во соработка со Управата за заштита на културно наследство.

повеќе

Моето ново јас

„Моето ново јас“ е телевизиска приказна за жени кои добиле единствена прилика да го променат својот физички изглед за да ја вратат смислата на нивниот живот и да ги совладаат сите проблеми што ги имале заради тоа.

повеќе

Куќа од срце

„Куќа од срце“ е уште една шанса за сите оние кои се соочиле со несреќа во животот да се вратат во него со љубовта и хуманоста на заедницата.

повеќе

Преспа во седум дена

Документарне серијал за неоткриените и недоволно афирмираните убавини на едно од нашите езера - Преспанското.

повеќе

КРУГ НА ЗНАЕЊЕ

Одлична забава за нашите гледачи и одлична можност за нашите натпреварувачи кои ги очекуваат атрактивни награди, а најуспешниот во оваа сезона ќе добие атрактивно патување!

повеќе

123