Забавна

 

Четврта сезона на квизот на знаење „Арена“

Нова сезона на квизот „Арена“. Ве предизвикуваме да го ставите на тест вашето знаење...

повеќе

Весела новогодишна програма

Новогодишната ноќ гледачите на ТВ Алфа ќе ја дочекаат традиционално со празничното издание на емисијата „Зајди, зајди“ во која како и секогаш изведбите на пејачите се во живо, во придружба на оркестарот и под раководство на маестро Милан Завков.

повеќе

Втора сезона на квизот на знаење „Арена“

Нова сезона на квизот „Арена“. Ве предизвикуваме да го ставите на тест вашето знаење...

повеќе

Семеен магазин

Откријте го „Семеен магазин“, и бидете со нас секој работен ден од 14.40 часот.

повеќе

Чаша Љубов

„Чаша љубов„ е забавно-музичко шоу. Дејствието на шоуто се одвива во кафеана каде што има постојани гости, музика и водителка која воедно е и пејачка

повеќе

Најсмешни домашни видео инсерти

Пребарајте ги старите VHS касети, премотајте ги снимените свадби, родендени, одмори. Прегледајте ги видеата во телефоните, на компјутерите. Прашајте ги баба, дедо, соседите... А ако не можете ништо да најдете, тогаш телефоните во раце и снимајте ги вашите смешни домашни видеа

повеќе

На шанк

Шоу со многу забава, хумор и интересни гости. Сабота, 22.30 часот

повеќе

Браво шоу

Алфа ТВ го започнa емитувањето на најголемото забавно-музичко шоу во регионот - „Браво Шоу“.

повеќе

Работна акција - реалити шоу

Нова сезона, овој пат полна со емоции и хумана акција на дело. Екипата на „Работна акција“ и во оваа сезона им пријде со помош на оние на кои им е потребна подршка веднаш.

повеќе

Еден бакнеж - Топ листа

Овој пат. овој своевиден времеполов го правите вие, нашите верни гледачи. Ние ќе ве потсетуваме на најубавите македонски шлагери, фестивалски композиции, поп и рок хитови од четири различни декади од нашата поблиска музичка историја, а вие со гласање на нашиот вебсајт ќе ги изберете оние што ќе бидат на врвот на „Еден бакнеж – Топ листата“ во текот на една недела.

повеќе

12