Филмови

Летот на Аполо 11

Филмот е документарна хроника на настаните кои му претходеа на едно од најголемите достигнувања на човештвото - освојувањето на месечината и првите луѓе на неа.

Четврток 18.04.2013 во 00:00

Летот на Аполо 11 (Apollo 11)

Филмот е документарна хроника на настаните кои му претходеа на едно од најголемите достигнувања на човештвото - освојувањето на месечината и првите луѓе на неа.

Дејството на филмот ја опфажа цела 1969 година низ приказните на тројцата космонаути кои беа дел од историската мисија со која ракетата Аполо 11 пристигна во орбитата на месечината, а модулот „Орел“ се спушти на нејзината површина.