Филмови

Св. Ѓорѓи ја убива ламјата

Филмот за љубовниот триаголник помеѓу Ѓорѓе, Катарина и осакатениот воен ветеран Гаврило.

Сабота, 13.04.2013 во 19:30 ч.

Св. Ѓорѓи ја убива ламјата (Sveti Georgije ubija aždahu)

На прагот на Првата светска војна, сите способни и здрави мажи ќе бидат регрутирани во војска. 

Низ селото започнуваат да се шират гласови дека инвалидите од селото за време на отсуството на мажите ќе ги користат нивните жени. 

Филмот е сосредоточен на љубовен триаголник помеѓу Ѓорѓе, Катарина и осакатениот воен ветеран Гаврило.

режија: Срѓан Драгоевиќ 
сценарио: Душан Ковачевиќ
улоги: Лазар Ристовски, Наташа Јањиќ, Бора Тодоровиќ 
 

programa

Од: biljana

Време: 13.04.2013 10:59:14

Коментар: zosto ne se pridrzuvate kon programata zosto ne go emituvavte detskiot festival potocinja kako da im objasnime sega na decata zosto go nema kako da im odgovorime na prasanjeto mamo zosto gi davaat ovie glupavive raboti a ne potocinja