Филмови

Момчињата од Бразил

Млад ловец на нацисти открива група СС офицери кои планираат да го воспостават Четвртиот Рајх.

Четврток, 11.04.2013 во 00:00

Момчињата од Бразил (Boys from Brazil)

Млад ловец на нацисти открива група СС офицери во Парагвај. 

Предводени од д-р Менгеле планираат да го воспостават Четвртиот Рајх. 

Евреинот Езра Либерман посетува неколку домови на 94 мажи во Европа кои се нашле на списокот за убивање на нацистите од Парагвај, со намера да го разоткрие планот. 

Во тие семејства тој ја забележува чудната сличност на нивните синови.

Режија: Френклин Џеј Шафнер
Улоги: Грегори Пек, Лоренс Оливие