Филмови

Обој го системот

Откако нечистите полицајци го притвораат братот на Блест, започнува целосна „графити војна“ помеѓу екипата на Блест и градот Њујорк.

Вторник, 02.04.2013 во 00:00

Обој го системот (Bomb the System)

19-годишниот Блест е графити уметник кој штотуку го завршува средното образование и нема амбиции да води живот кој повеќето го сметаат за нормален. 

Тој го „бомбардира’’ градот во кој живее со графити пораки, дотолку што се формира посебен оддел во Њујоркшката полиција наречен за вандализам. 

Откако нечистите полицајци го притвораат братот на Блест, започнува целосна „графити војна“ помеѓу екипата на Блест и градот Њујорк.

Режија: Адам Бала Лу
Улоги: Џејд Јоркер, Џеклин Де Сантис, Марк Вебер