Филмови

Лажливо лето

Во летото 1968 матурантот Петар почнуваат да го „фаќаат“ љубовни маки. Тој се вљубува во повеќе жени, главно зрели и мажени.

Четврток, 28.03.2013 во 23:55 ч.

Лажливо лето (Varljivo leto)

Во летото 1968 матурантот Петар почнуваат да го „фаќаат“ љубовни маки. Тој се вљубува во повеќе жени, главно зрели и мажени. 

Потребата на Петар да ја најде жената на својот живот го доведува во деликатни и комични ситуации. 

Кога конечно ја наоѓа големата, вистинската љубов, тогаш се случуваат и други работи, кои влијаат на оваа љубов.

Режија: Горан Паскаљевиќ
Улоги: Славко Штимац, Данило Стојковиќ