Документарна

Ледена планета

Од работилницата на најдобрите документарни филмови за природата, БиБиСи, ни доаѓа новата серија „Ледена планета“ од истите автори што ја направија легендарната „Дивата Европа“ и многу други.

Четврток, во 20:50 ч.

Ледена планета

Од работилницата на најдобрите документарни филмови за природата, БиБиСи, ни доаѓа новата серија „Ледена планета“ од истите автори што ја направија легендарната „Дивата Европа“ и многу други.

„Ледена планета“ не води на една неверојатна поларна експедиција и ни ги претставува заледените убавини и восхитувачката дивина на Арктикот и Антарктикот. Слики кои досега не се видени...

Наратот на серијата е сер Дејвид Атенбороу, легендата на британската документристика. Тој патувал заедно со екипата што ја правела серијата и е автор на една од епизодите што ќе ги гледате.

Документарна серија што не смее да се пропушти.
 

Ledena planeta

Од: SONJA

Време: 26.04.2013 13:37:32

Коментар: Dali ke ima repriza i koga? Vasite dokumentarni emisii se prekrasni, i zasluzuvaat repriza za onie koi ne uspeale da gi gledaat vo dadeniot termin. Pozdrav, Sonja