Филмови

Бегство од Алкатраз

Вистинска приказна за бегство од озлогласениот затвор Алкатраз која до ден денес го нема доживеано својот епилог.

Четврток, 14.03.2013 во 00:10

Бегство од Алкатраз (Escape from Alcatraz)

Вистинска приказна за бегство од озлогласениот затвор Алкатраз која до ден денес го нема доживеано својот епилог. 

Тројца затвореници планираат да побегнат од затворот со помош на сплавови направени од кабаници. 

Дали ќе успеат сé уште не е познато?

Режија: Доналд Сиген
Улоги: Клинт Иствуд, Патрик Мекгуан