Алфа ТВ продукција

Мокош

Документарниот серијал „Мокош“ во неколку сезони ги прикажа убавините на Македонија, недоволно познатите места и луѓе на еден автентичен и оригинален начин.

Една од најгледаните продукции во последните години во Република Македонија.

Документарниот серијал „Мокош“ во неколку сезони ги прикажа убавините на Македонија, недоволно познатите места и луѓе на еден автентичен и оригинален начин.

Мапата за патувања на „Мокош“ во текот на продукцијата се прошири и на регионот и  беше испреплетена со интересните места, луѓе и настани од Албанија, Србија, Грција...

Споделете ја авантурата од овие патувања.