Информативна

Ѕид

Затоа што ѕидови има разни: Имагинарни и реални - дел се носечки, суштински и исконски, а дел само преградни – колку да не поделат.

Четврток, во 22:10 часот

По идеја на Љупчо Цветановски, кој, воедно, е и уредник и водител, емисијата „Ѕид“ има намера да биде уште еден медиумски простор за дебата.


Зошто „Ѕид“?


Затоа што Македонија е поделена со ѕидови, од надвор и од внатре...


Затоа што ѕидови има разни: Имагинарни и реални - дел се носечки, суштински и исконски, а дел само преградни – колку да не поделат.


Ѕид за вештачките творби кои ја узурпираат и тревожат Македонија.


„Ѕид“ повикува да не бидете само уште една тула во нечиј ѕид...


Гледајте „Ѕид“, секој четврток, во 21:15 часот на Алфа ТВ.Доколку сте пропуштиле некое издание, можете тука да го погледнете: