Филмови

Филмски викенд на Алфа ТВ

Филмски премиери, акција и комедија со Арон Екарт, Колин Фарел...

Сабота, 26.12.2015, во 23:30 часот.

Иселеник (Erased, 2012)

Поранешен агент на ЦИА ќе биде приморан да ја заштити својата ќерка и да се вдаде во неизвесно бегство кога неговите поранешни шефови ќе го прогласат за учесници во една конспиративна завера против држвата...

Режија: Филип Столци
Улоги: Арон Екарт, Ник Алакиотис, ЛИјана Либерадо...


Недела, 27.12.2015, во 23:30 часот.

Прекин (Intermission, 2003)

Комична филмска сторија за неколкумина лузери од Даблин и за нивните љубови, алчност и насилство...

Режија: Џон Краули
Улоги: Силиан Марфи, Кели Мекдоналд, Колин Фарел...