Филмови

Стапица за генералот

Непосредно после Втората светска војна, тајната служба на новоформираната комунистичка влада на Југославија, уфрла свој човек во редовите на преостанатите четнички групи.

Сабота, 07.03.2015, во 18:10 часот.

Непосредно после Втората светска војна, тајната служба на новоформираната комунистичка влада на Југославија, уфрла свој човек во редовите на преостанатите четнички групи.

Кртот со прекар Доктор има за задача да ги наваде лидерите на четничкото движење во стапица претставувајки се како нивна врска за бегство во странство.

Неговата главна цел е да го фати жив генералот на четничките единици Дража Михајловиќ.

Режија: Миомир Мики Стаменковиќ
Улоги: Раде Марковиќ, Љуба тадиќ, Беким Фехмиу, Јелена Жигон