Документарна

Досие

За да ја открие позадината на криминалот, оваа, документарна серија ги реконструира злосторствата кои ни се случувале или се случуваат пред очите на граѓаните, а сепак се покриени со мистерија.

Понеделник, во 21:00 часот

Авторот на оваа документарна серија, Машан Лекиќ, отвора полициски досиеа за да ја открие позадината на криминалот.

Оваа, српска верзија на „Фокс Крајм“, ги реконструира злосторствата кои ни се случувале или се случуваат пред очите на граѓаните, а сепак се покриени со мистерија.

Убиства, грабежи, киднапирања, трговија со луѓе... ќе се најдат во фокусот на овие криминални приказни.

Некои од епизодите од оваа серија, освоија врвни награди на неколку европски фестивали.