Филмови

Сон на зимската ноќ

Лазар е тивок и длабоко повреден човек кој по 10 години поминати во затвор се враќа дома. Во својата куќа наоѓа жена со својата аутистична ќерка. Тие се бегалци од војната во Босна.

Недела кон понеделник, 11.02.2013 во 00:15

Сон На Зимската Ноќ (Midwinter Night's Dream) – Циклус филмови на Горан Паскаљевиќ

Лазар е тивок и длабоко повреден човек кој по 10 години поминати во затвор се враќа дома.

Во својата куќа наоѓа жена со својата аутистична ќерка. Тие се бегалци од војната во Босна.

Лазар им дозволува да останат и се спријателува со девојчето.

Режија: Горан Паскаљевиќ
Улоги: Лазар Ристовски, Јасна Жалица, Јована Митиќ