Филмови

Три билета за Холивуд

Филмска приказна за три деца кои магепсани од филмската уметност донесуваат одлука од нивната мала паланка, да заминат директно во - Холивуд.

Сабота, 06.12.2014, во 23:00 часот


Филмска приказна за три деца кои магепсани од филмската уметност донесуваат одлука од нивната мала паланка, да заминат директно во - Холивуд.

Во исто време, локалниот полицаец еуфорично се подготвува да го дочека претседателот на државата, а граѓаните на гратчето, импресионирани од кубанската ракетна криза се дела на два табора - едните за Кенеди, а другите за Хрушчов...

Режисер: Божидар Николиќ
Улоги: Бранислав Лечиќ, Богдан Диклиќ, Љубиша Самарџиќ, Неда Арнериќ, Велимир Бата Живојиновиќ