Филмови

Праведно убиство

Турк и Рустер се двајца детективи од Њујорк од постарата генерација и долгогодишни партнери. Тие двајца се во потрага по еден сериски убиец кој убива социопатски криминалци.

Недела, 09.11.2014, во 23:45 часот

Турк и Рустер се двајца детективи од Њујорк од постарата генерација и долгогодишни партнери. Тие двајца се во потрага по еден сериски убиец кој убива социопатски криминалци.

И двајцата имаат лични причини за да се инволвираат во оваа приказна, но тие лични причини набргу стануваат пречка кога ќе почнат да работат како тим со двајца помлади колеги...

Тензиите се неизбежни и заради тоа што Турк сега живее поранешната девојка на Перез, која е исто така детектив кој работи на убиства.

Режија Џон Авнет
Улоги: Роберт Де Ниро, Ал Пачино, Карла Гугино, Брајан Денехи, Џон Легузијамо