Филмови

Братот на д-р Хомер

Филмот, кој е снимен во 1968 година, ги опишува проблемите на еден млад човек кого заблудите му предизвикале судир со општеството. Наместо да се соочи со своите заблуди, тој ќе се впушти бегство од реалноста и во авантура со трагичен епилог.

Сабота, 08.11.2014, во 21:15 часот.

Филмот, кој е снимен во 1968 година, ги опишува проблемите на еден млад човек кого заблудите му предизвикале судир со општеството. Наместо да се соочи со своите заблуди, тој ќе се впушти бегство од реалноста и во авантура со трагичен епилог.

Трагедијата ќе му помогне да ја согледа вистината...

Дејството на филмот се одвива во средината на 1945 година, на Косово и Метохија, во атмосфера на незалечени рани, лутања, предавства, опожарени домови, болести и други повоени премрежија...

Режија: Жика Митровиќ
Улоги: Бата Живојиновиќ, Воја Мириќ, Јован Миличевиќ...