Филмови

Лагер Ниш

Мачени и злоставувани од германските фашисти, тие ќе се обидат за побегнат од кампот на смртта. Некои од нив ќе успеат...

Сабота, 25.10.2014, во 21:30 часот

Трагична приказна за една група затвореници, обични луѓе и граѓани кои биле заточени во еден логор на почетокот на Втората светска војна во близината на градот Ниш во Србија.

Мачени и злоставувани од германските фашисти, тие ќе се обидат за побегнат од кампот на смртта.

Некои од нив ќе успеат...

Режија: Мики Стаменковиќ
Улоги: Тихомир Арсиќ, Татјана Белјакова, Лилјана Благојевиќ...