Филмови

Мајкл Клејтон

Додека тој се обидува да ја извлече компанијата од сериозните проблеми во кои западнала, некој друг постојано го попречува...

Недела, 19.10.2014, во 22:50 

Мајкл Клејтон (премиера) 

Мајкл Клејтоне високо платен адвокат на една моќна компанија. Една вечер добива телефонски повик да замине во едно градче. 

Кога ќе стигне таму, во неговиот автомобил ќе биде подметнат екслпозив... 

Додека тој се обидува да ја извлече компанијата од сериозните проблеми во кои западнала, некој друг постојано го попречува...

Режија: Тониб Гилрој
Улоги: Џотрџ Клуни, Тилда Свинтон, Том Вилкинсон