Филмови

Крвава бајка

Се почна кога децата одбија да им ги чистат чизмите на окупаторските војници.

Сабота, 18.10.2014, во 23:30 

Крвава бајка (премиера)

Филм за масакрот врз цивилното население во Крагуевац, во Србија, за време на Втората светска војна.

Се почна кога децата одбија да им ги чистат чизмите на окупаторските војници.

Целиот град беше изложен на измачување, и на крајот стотици граѓани беа стрелани.

Режија: Бранимир Јанковиќ
Улоги: Мира Ступица, Мија Алексиќ, Бата Живојиновиќ...