Документарна

Од Анди до Амазон

Документарната серија содржи 6 епизоди од по 50 минути. Секоја епизода обработува различни аспекти на нприродните богатства на Јужна Америка.

Сабота, 15:30 часот

„Од Андите до Амазон“ е документарна серија за природата во продукција на БиБиСи и Анимал Планет. Серијата премиерно е изведена во 2000 година во Велика Британија, а потоа ја доживеа и светската промоција и популарност.

Документарната серија содржи 6 епизоди од по 50 минути. Секоја епизода обработува различни аспекти на нприродните богатства на Јужна Америка.

Серијата изобилува со филмски материјали и фотографии на природата кои досега не се видени во друга ТВ продукција.

Директор на фотографија на документарниот серијал е Боб Фултон, а наратор британскиот артист Фергал Кин.

 

 

Bez naslov

Од: Baki

Време: 18.02.2013 11:44:23

Коментар: Emisija ne samu sto e interesantna i zanimliva za gledanje, tuku i poucna od aspekt na razvivanjeto na ekoloska svest za neguvanje i cuvanje na florata i faunata. Misam i se nadevam deka i kaj nasi lugje ke se razbudi potrebata da go cuvaat ona sto im e prirodata dala, a so toa da ostavat vo nasledstvo na mladi generacii ubavinite na prirodata. Vo sekoj slucaj blagodarnost, do Alfa TV u ime na site gledaci , sto ke mozat da ja gledat "Divata Amerika" !