Филмови

Турнеа

Во 1993 година, во периодот на најтешките воени дејствија во Босна и Херцеговина, во поранешна Југославија, без да бидат свесни во што се впуштаат, група глумци од Белград се надеваат на добра и брза заработка и тргнуваат на турнеа во Српска Краина.

Во 1993 година, во периодот на најтешките воени дејствија во Босна и Херцеговина, во поранешна Југославија, без да бидат свесни во што се впуштаат, група глумци од Белград се надеваат на добра и брза заработка и тргнуваат на турнеа во Српска Краина.

Набргу опскурната група уметнички авантуристи се наоѓа во виорот на војната, од една до друга линија на фронтот, во рацете на една, друга или трета армија...

Режија: Горан Марковиќ
Улоги: Мира Фурлан, Воја Брајовиќ, Јелена Ѓокиќ, Драган Николиќ, Славко Штимац, Јосиф Татиќ, Сергеј Трифуновиќ, Светозар Цветковиќ...