Документарна

Кина

Прашањата што ги поставува Фергусон се дали 21 век е ерата на Кина, или ќе бидеме сведоци на падот на црвениот змеј?

Понделеник, 20:50 часот (реприза во петок кон сабота во 00:50 часот)

Кина: Подем и превирања (China Triumph & Turmoil) – е документарен серијал на Нил Фергусон кој низ средбите со милионерите во кинеските мегаградови, со оние кои се на работ на приживувањето, со агресивните националистички хакери и со храбрите застапници на традиционална Кина, го објаснува подемот и превирањата во современото кинеско општество... 


Прашањата што ги поставува Фергусон се дали 21 век е ерата на Кина, или ќе бидеме сведоци на падот на црвениот змеј?