Филмови

Див ветер

Руски воени заробеници во логорите во Германија преку Дунавна југословенска територија. Партизаните дознаваат за оваа операција...

Недела, 20.07.2014 во 21:30 часот

„Див ветер“ (рус. Дикий ветер), е советско-југословенски филм од 1986 година.

За време на втората светска војна, есента 1941 година, германската армија од источниот фронт организира мисија за да префрли руски воени заробеници во логорите во Германија.

Транспортот треба да се спроведе преку реката Дунав, ни клисурата Ѓердап на југословенска територија.

Партизаните дознаваат за оваа операција...

Режија: Валериј Јереги и Александар Петковић
Улоге Милан Пузиќ, Мирољуб Лешо, Светозар Цветковиќ, Виктор Проскурин, Владан Живковиќ...