Филмови

Капетан Леши

Рамиз Леши е Албанец од Косово и партизански капетан. Веднаш после крајот на Втората светска војна тој добива задача да ги ликвидира балистите, албанските сепаратисти, на Косово и Метохија.

Недела, 29.06.2014 во 21:30 часот

Рамиз Леши е Албанец од Косово и партизански капетан. Веднаш после крајот на Втората светска војна тој добива задача да ги ликвидира балистите, албанските сепаратисти, на Косово и Метохија. 

Меѓу балистите е и неговиот брат. 

Со храбри акции Леши успева да ги разбие балистичките формации и да го врати својот брат на патот за кој тој смета дека е вистински.

Режија: Жика Митровиќ
Улоги: Александар Гавриќ, Петар Прличко, Марија Точиноски, Елма Карлова, Димитар Киостаров, Дарко Дамевски, Павле Вуисиќ