Филмови

Секс – Партиски непријател број 1

Љубовта кон жените на младиот чивачки чирак е многу посилна отколку неговата љубов кон партијата.

Сабота, 28.06.2014 во 23:45 часот

Љубовта кон жените на младиот чивачки чирак е многу посилна отколку неговата љубов кон партијата.

Иако како војник тој добива победа по победа, битка по битка, кога ќе го прашаат кого сакаш повеќе - жените или партијата, тој ги одбира жените.

Чудно, но таа негова опседнатост со жените и сексот ќе му помиогне во неговиот најтежок период после војната, кога во времето резолуцијата на Информбирото ќе започне прогонот на непослушните комунисти.

Комедијата „Секс – Партиски непријател број 1“ е снимен во 1990 година.

Режија: Душан Сабо
Улог: Бранко Видаковиќ, Велимир Бата Живојиновиќ, Михајло Миша Јанкетиќ