Филмови

Македонскиот дел од пеколот

При крајот на 1942 година и почетокот на 1943, за да го спречат ширењето на револуцијата во Битолско, бугарските окупатори ги засилија прогоните и насилствата врз цивилното население.

Сабота, 28.06.2014 во 18:05 часот

При крајот на 1942 година и почетокот на 1943, за да го спречат ширењето на револуцијата во Битолско, бугарските окупатори ги засилија прогоните и насилствата врз цивилното население. 

Филмот е снимен во 1971 година, според вистинити настани, по сценарио напишано од Славко Јаневски.

Режија: Ватрослав Мимица
Улоги: Дарко Дамески, Коле Ангеловски, Нада Гешовска, Павле Вуисиќ, Ацо Јовановски, Петре Прличко, Илија Милчин и Милена Дравиќ.
 

ФИЛМ

Од: МЕНДЕ

Време: 05.07.2014 16:47:13

Коментар: РЕДОВНО ГИ ГЛЕДАМ ФИЛМОВИТЕ НА АЛФА ТВ ОВОЈ ФИЛМ МАКЕДОНСКИ ДЕЛ ОД ПЕКОЛОТ Е РЕМЕК ДЕЛО ЗА МАКЕДОНДКАТА ИСТОРИЈА ГО ПРОПУСТИВ ДА ГО ГЛЕДАМ БЕВ ЗАФАТЕН СО РАБОТА МОЈ КОМЕНТАР: ЧЕКАМ РЕПРИЗА ОД НАЈДОБРАТА ТВ АЛФА