Филмови

Враќање на отпишаните

Но, летото 1944 година, откако во Белград започнала чистката на симпатизерите на белградските членови на отпорот, „отпишаните“ решаваат да се вратат...

Недела, 22.06.2014 во 21:30 часот

Прле и Тихи се единствените преживеани членови на отпорот против нацистите во Белград за време на Втората светска војна. Тие од Белград им се придружија на партизаните во планините. 

Но, летото 1944 година, откако во Белград започнала чистката на симпатизерите на белградските членови на отпорот, „отпишаните“ решаваат да се вратат...

За да се пробијат до Белград, двајцата искусни борци се маскираат во германски офицери и киднапираат еден про-нацистички министер од српската влада.

За несреќа, министерот успева да им побегне и сега Тихи и Прле се соочуваат со уште поголем предизвик во надмудрувањето со Гестапо.

Режија: Александар Ѓорѓевиќ
Улоги: Драган Николиќ, Воја Брајовиќ, Павле Вуисиќ,