Филмови

Уна

Филмска приказна, правена според популарниот роман на познатиот српски писател Момо Капор, во која се испреплетуваат љубовта, судирот на генерациите со идеологијата и политиката...

 Сабота, 21.06.2014 во 23:45 часот

Една студентска вежба, едно интервју со професорот, целосно ќе им го промени животот на двајцата главни ликови во овој филм, Уна – убавата и интелигентна студентка, и професорот по новинарство.

Во таа игра ќе се вклучи и деканот на факулетот кој со интриги ќе се обиде да го денунцира популарниот професор...

Филмска приказна, правена според популарниот роман на познатиот српски писател Момо Капор, во која се испреплетуваат љубовта, судирот на генерациите со идеологијата и политиката...

Режија: Милош Радивојевиќ
Улоги: Соња Савиќ, Раде Шербеџија, Милена Дравиќ 

 

Од: Kris

Време: 27.06.2014 18:06:19

Коментар: Koga ke go davate repriza ofoj film? Golem del gledaci vasi go propustija, sakaat da go vidat pak. Pozz