Филмови

Убавите села, убаво горат

Филмот е исклучително потресна приказна за војната која за нејзините апсурди говори со јазикот на комедијата.

Недела, 15.06.2014 во 21:50

Во една болница во Белград, додека лежи ранет, во Милан, Србин од Босна, преживива во флешбек сцени од неговото детство како и од војната што започна во 1992 година.

Тој и неговиот пријател Муслиман, халил, беа најдобри пријатели уште од детството и за време на целиот нивен дотогашен живот. Сега се на различните страни на барикадите.

Филмот е исклучително потресна приказна за војната која за нејзините апсурди говори со јазикот на комедијата.

Режија: Срѓан Драгојевиќ
Улоги: Драган Бјелогрлиќ, Никола Којо, Драган Максимовиќ