Филмови

Солунските атентатори

Сакајќи да го привлечат вниманието на светската јавност врз Македонија, гемиџиите, група македонски анархосоцијалисти, решаваат да извршат во април 1903 година низа напади на објекти во Солун, во кои е инвестиран странски капитал.

Сабота, 14.02.2014 во 18:10 ч.

Сакајќи да го привлечат вниманието на светската јавност врз Македонија, гемиџиите, група македонски анархосоцијалисти, решаваат да извршат во април 1903 година низа напади на објекти во Солун, во кои е инвестиран странски капитал. 

Целта на овие напади се францускиот брод Гвадалкивир, Отоманската банка, Електричната централа, Поштата...

Режија:  Живорад Митровиќ
Улоги: Истреф Беголи, Мерлиес Беренс, Александар Гавриќ, Дарко Дамевски, Јоаким Мок, Петре Прличко
 

REPRIZA

Од: VIKTOR

Време: 27.06.2014 07:52:21

Коментар: POSTO SE IGRA SP. PRVENSTVO VO FUDBAL DOSTA GLEDACI NE BEA VO MOZNOST DA GO GLEDAAT FILMOT DOBRO BI BILO DA SE REPRIZIRA FILMOT SOLUNSKI ATENTATORI POZZZ DO ALFATV NAJDOBRA PRIVATNA MAK TV