Филмови

Мртов ладен

Леми и Киза се двајца браќа кои треба да го пренесат нивниот мртов дедо од Блеград до Вршац...

Недела, 08.06.2014, во 21:30 ч.

Леми и Киза се двајца браќа кои треба да го пренесат нивниот мртов дедо од Блеград до Вршац. 

Бидејки немаат пари за мртовечка кола, одлучуваат телото на дедото да го однесат во неговото родно село со воз и да ги лажат сите дека нивниот дедо спие.

Во купето во возот со нив патува и дилерот на дрога Лимени кој ќе се исплаши дека полицијата ќе му ја пронајде дрогата. За да се спаси, тој дрогата ја става во џепот на палтото на дедото.

Возот наеднаш закочува и еден куфер ќе падне на главата на дедото. Лимени мисли дека така го убиле дедото и ќе се ослободи од телото низ прозорецот на возот.

Режија: Милорад Малинковиќ
Улоги: Срѓан Тодоровиќ, Никола Ѓуричко, Ненад Јездиќ, Соња Колачариќ...