Филмови

Северната страна

...кога нацистичката пропаганда ги охрабрува алпинистите да ја освојат неискачливата северна страна на швајцарскиот масив Ајгер, двајца германски планинари го започнуваат нивното смело искачување...

Сабота, 17.05.2014 во 23:30 ч.
 
Северната страна (North Face) 2008 - - ПРЕМИЕРА

Според вистинска приказна, „Северната страна“ е авантуристички филм за искачувањето на најопасната карпа на Алпите. 

Во 1936, кога нацистичката пропаганда ги охрабрува алпинистите да ја освојат неискачливата северна страна на швајцарскиот масив Ајгер, двајца германски планинари го започнуваат нивното смело искачување.  

Режисер: Филип Столцл 
Главни улоги: Бено Фурман, Флоријан Лукас, Џоана Вокалек