Документарна

Алфа акција

Алфа ТВ го отпочнува емитувањето на документарно-игрната серија „Алфа акција“. Реализацијата и Постпродукцијата на снимениот материјал обезбеди модерен ТВ производ кој досега не е виден во Република Македонија.

Секој работен ден, во 20:00

Алфа ТВ го отпочнува емитувањето на документарно-игрната серија „Алфа акција“. Реализацијата и Постпродукцијата на снимениот материјал обезбеди модерен ТВ производ кој досега не е виден во Република Македонија.

Во тесна соработка со единицата „Алфа“, како и со останатите соодветни организациони единици на МВР, во серијата ќе гледате реконстрираат акции на оваа единица кои се завршени и кои имаат судска разрешница.

Серијата има за цел да ја приближи работата на специјалната единица „Алфа“ и Министерството за внатрешни работи, како и да ја прикаже нивната работа во сета нејзина динамика и специфичност на единица.


Првата епизода е промотивна за серијата и за едницата „Алфа“ и таа одговора на прашањата зошто е основана единицата, дали се оправдани очекувањата од основањето на „алфите“, какви се досегашните резултати (статистика...), кои се натамошните очекувања и усовршувања...

Гледајте „Алфа акција“ секоја сабота во 22:30 часот. 

 

Од:

Време: 27.01.2015 15:27:38

Коментар: kako da gi gledame reprizite na alfa akcija?

dqwdq

Од: jovica

Време: 07.06.2014 14:00:55

Коментар: bravo sto ja smislivte ovaa emisija za sigurnosta i bezbednosta na graganite na MAKEDONIJA i milo mi sto mozam da gledam za sto e sposobna ovaa edinica i drugite da znaat