Филмови

Велигденска филмска програма

„Марија, мајката на Исус“, „Исус од Назарет“ и „Самсон и Далила“ е само дел од филмската понуда за Велигден...

сабота, 19.04.2014 во 21:15 Ч.

Марија, мајката на Исус (Mary,Mother of Jesus) 

Драматизација за животот на Марија и Јосиф, зачнувањето на Марија со синот Божји, нивните маки и премрежија за почетокот на христијанството.

Режија: Кевин Конор 
Улоги: Кристијан Бејл, Пернила Август, Мелинда Кинаман 


сабота, 19.04.2014 во 23:15 ч.

Исус од Назарет (Jesus of Nazareth)

Најопсежниот и најавнтентичниот опис на животот на Исус според случувањата во житијата.

Режија: Франко Зефирели
Улоги: Роберт Пауел, Ен Бенкрофт, Ернест Боргнин, Клаудија Кардинале


Понделеник, 21.04.2014 во 13:10 ч.

Самсон и Далила (Samson and Delilah) 

Самсон, од племето Даново, е роден да го ослободи својот народ од долгогодишното ропство. Но Далила, жената од Газа, која го сака, го предава. Самсон и понатаму верува во Бог и му се обраќа со последна молба во Дагоновиот храм.

Режија: Ли Филипс
Улоги: Макс фон Сидоу, Белинда Бауер