Серии

Сестри

Судбината посакала двете сестри Ѓулем и Џам да порасната во две различни средини. Едната со татко и’, сиромашен учител и идеалист, а другата, Џам, со нејзината мајка во изобилство што и’ овозможило никогаш од ништо да не се воздржува.

Понеделник-петок во 18:15, реприза во 10:00

Уште една од низата успешни и гледани турски серии на Алфа ТВ - „Сестри“. 

Судбината посакала двете сестри Ѓулем и Џам да порасната во две различни средини. Едната со татко и’, сиромашен учител и идеалист, а другата, Џам, со нејзината мајка во изобилство што и’ овозможило никогаш од ништо да не се воздржува.

Иако живеат на сосема спротивните страни на животот, животните патишта на двете сетри ќе се вкрстат и ќе ја стават на испит нивната сестринска љубов. 


Таткото на нивната мајка ќе умре и таа, заедно со Џам ќе сфати дека тој зад себе оставил огромни долгови и нивното богатство набргу ќе исчезне, а навиките ќе мора да се променат. 

Нихал, мајката на Џам се надева и ќе направи се’, нејзината ќерка да му стане сопруга на Каан, синот наследник на богатото семкејство Аталај.

Тоа се плановите на Нихал, но плановите запишани како судбина на ова семејство се малку поинакви...


Серијата „Сестри“ ги обработува вечните теми - љубовните и семејните врски, богатството наспроти сипрмаптијата, љубовта и омразата, предавството на најблиските, родителите и децата...

Драмата во серијата „Сестри“ е уште повозбудлива зашто и покрај конфликтот и желбата за одмазда, има некој што ќе направи се’ за да се сочува семејството и неговата среќа.            
 

Сестри

Од: ATAHACOB

Време: 22.08.2014 17:45:54

Коментар: dali ke ima vtora sezona od serijava pozdrav

mnogu ubava e serijata

Од: Simona

Време: 15.06.2014 09:17:40

Коментар:

sestri

Од: dragan

Време: 06.06.2014 13:55:13

Коментар: dali nekoj znae kolku epizodi ima serijava i dali moze da se najde na you tube ili na drugo mesto

12