Филмови

Црвениот коњ

Од времето на Граѓанската војна во Грција до почетокот на шеесетите години, како бегалци се принудени да егзистираат Борис Тушев и неговите другари...

Сабота, 12.04.2014 во 19:10 ч.

Црвениот коњ (1983)

Временскиот период што го опфаќа драмското дејство на филмот се протега од крајот на Граѓанската војна во Грција до почетокот на шеесетите години, во кој како бегалци се принудени да егзистираат Борис Тушев, централниот лик во филмот, и неговите другари.

Режисер: Столе Попов
Главни улоги: Бата Живојиновиќ, Сабина Ајрула, Коле Ангеловски, Илија Џувалековски, Мара Исаја и други.