Филмови

Среќна Нова ’49

Кога се распаѓа државниот систем се распаѓа и семејството и човекот...

Сабота, 22.03.2014 во 20:00

Среќна Нова ’49

Во јуни 1948, група студенти, кои биле на школување во Советскиот сојуз, по несогласувањата меѓу двете земји, се враќаат дома. 

Меѓу останатите, кои се вратиле, се и Драгослав, неговата девојка Вера и блискиот пријател Градимир...

Режија: Столе Попов
Главни улоги: Мето Јовановски, Светозар Цветковиќ, Ацо Ѓорчев, Синоличка Трпкова и многу други.