Филмови

Илузија

Марко си создава свој свет на илузии и во тој свет се запознава и се дружи со еден воен платеник и криминалец...

Сабота, 15.03.2014 во 19:10 Ч.

Илузија

Во периодот на транзицијата со која се соочува Македонија, тинејџерот Марко расте во наполно нездрава средина со татко пијаница, мајка, која одамна изгубила контакт со светот и сестра егоист. 

Единствена личност која му дава надеж за иднината е неговиот професор по македонски јазик. 

Марко си создава свој свет на илузии и во тој свет се запознава и се дружи со еден воен платеник и криминалец.

Режија: Светозар Ристовски
Главни улоги: Марко Ковачевиќ, Владо Јовановски, Мустафа Надаревиќ 
)