Филмови

Борџија

Портрет за крвавата династија

Петок, 14.03.2014 во 19:30 ч.

Борџија (Тhe Borgia “Los Borgia”) 2006 - ПРЕМИЕРА

Портрет на крвавата династија на папата Александар VI, како и пример за макијавелскиот „Принц“, неговиот син Цезар Борџија, и легендата за женската дволичност, ќерката Лукреција Борџија. 

Режисер: Антонио Хернандез   
Главни улоги: Луис Омар, Серхио Периз- Менчета, Марија Валверде