Филмови

Џипси меџик

Приказна за маргинизираните луѓе, на заборавените улични херои за кои читаме во весниците во делот за некролози или криминал.

Сабота, 08.03.2014 во 19:10 ч.

Џипси Меџик
(Gypsy Magic) 1997

Ромско семејство прави последен, очаен напор да најде излез од балканскиот апсурд и несреќа. 

Нивната приказна е онаа на маргинизираните луѓе, на заборавените улични херои за кои читаме во весниците во делот за некролози или криминал.

Режија: Столе Попов
Улоги: Мики Манојловиќ, Бајрам Северџан, Катина Иванова