Филмови

Шестиот ден

...кога ќе се врати дома на својата роденденска забава, открива дека и тој е клониран...

Петок, 07.03.2014 во 19:30 Ч.

Шестиот ден (The 6th Day) 2000

Дејството се одвива во 2015, кога еден агент го убива тешко повредениот безбол играч Џони Феникс, исклучувајќи го од апаратите. И покрај тоа, утредента медиумите објавуваат дека ќе продолжи. 

Од друга страна, пилотот на Дабл Икс Чартер, Адам Гибсон, се соочува со сопствените проблеми со клонирањето. На неговиот роденден ветеринарите го успиваат неговото куче Оливер поради заразна болест, поради што сопругата и пријателот Хенк го убедуваат да го клонира. 

Но кога ќе се врати дома на својата роденденска забава, открива дека и тој е клониран.

Режија: Роџер Спотисвуд.
Улоги: Арнолд Шварценегер, Роберт Дувал, Тони Голдвин.